Главная » 2016 » Сентябрь » 9 » У рамках святкування 25-ої річниці незалежності України у Хотині відбувся тематичний вечір «Є така держава – Україна»
15:15
У рамках святкування 25-ої річниці незалежності України у Хотині відбувся тематичний вечір «Є така держава – Україна»

Люди похилого віку Хотинщини відзначили 25-у річницю Незалежності у дружному, наче родинному колі.  Це невеличке імпровізоване свято для них організували колективи Хотинського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) і районного будинку народної творчості та дозвілля. Фойє РБНТД було переповнено гостями, а повітря пронизано патріотизмом. 

У заході взяли участь заступник голови райдержадміністрації Тетяна Кравецька, військовий комісар Ігор Шевчук. 

Тематичний вечір «Є така держава – Україна» розпочався виставкою робіт народних майстрів краю – підопічних терцентру. Були тут і вишиванки, і картини та ікони із бісеру, і квіткові композиції.

А після невеличкого екскурсу в історію становлення Української державності та її національних символів, який для гостей здійснили ведучі, під звуки національного гімну до зали внесено державний стяг. Цю почесну місію виконав ветеран Другої світової війни Володимир Самофалов. 

 

Усі промовці підкреслювали значимість цього свята у важкий для України час, акцентували увагу присутніх на важливості єднання українського народу у справі зміцнення і розвитку держави, захисту її суверенітету й територіальної цілісності, утвердження патріотизму, незмінності європейського вибору, гідного вшанування борців за незалежність України усіх поколінь.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих Героїв Небесної сотні та учасників бойових дій у зоні АТО.

– Хто, як не ви, знаєте про лихоліття війни, важкі роки післявоєнної відбудови,  – зазначила Тетяна Кравецька. – Тому нині усі ми згадуємо про ваш унесок у розбудову країни та боротьбу за її Незалежність. Низький вам уклін. І вибачте нас за те, що не змогли створити нормальні умови буття на заслуженому відпочинку. Переконана, що у найближчому майбутньому ситуація в країні поліпшиться і ви зможете, як і ваші однолітки у Європі, подорожувати світом та отримувати насолоду від життя.

Про те, як живуть пенсіонери у США розповіла волонтер Корпусу Миру Джанет Маклофлін, зокрема про систему соціального захисту людей похилого віку в її країні. Особливо відзначила те, що для них створено усі умови для відпочинку: «Чимало моїх однолітків займаються у найрізноманітніших гуртках за інтересами: хто грає у боулінг, хто відвідує танці, а хто, як до прикладу я, займається йогою. Чимало із нас відмовляються сидіти вдома самі і віддають перевагу подорожам. Це нові враження і відчуття», – зазначила гостя.

Також вона розповіла і про різноманітні недержавні організації, що допомагають американцям-пенсіонерам у розв‘язанні їхніх побутових проблем.

 

Вихованці аматорських студій РБНТД влаштували для присутніх концерт. І маленькі артисти, і вже досвідчені «корифеї» сцени доклали максимум зусиль, щоб здивувати глядачів у залі і створити особливий настрій.

Просмотров: 408 | Добавил: ТерЦентр | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar