Главная » 2017 » Апрель » 27 » Дзвони Чорнобиля
16:11
Дзвони Чорнобиля

Уже давно відзвеніли чорнобильські дзвони, але наслідки аварії на Чорнобильській АЕС ще довго відчуватиме населення не тільки України, але й світу. У зоні Чорнобильської атомної електростанції обезлюдніло 75 поселень, а переселенцями стали 90 тис. жителів. Там залишилися їх домівки, могили родичів, пам'ятки історії, культури. Безлюдним містом - привидом стала Прип'ять – місто працівників електростанції. Багато з тих, хто прийняв на себе перший удар ядерної стихії, на жаль, уже пішли у безсмертя.

26 квітня 2017 року біля пам’ятника «Дзвін скорботи» жертвам Чорнобильської трагедії у м. Хотині відбулася скорботна церемонія вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, на якій були присутні представники районної та міської влади, працівники організацій та установ, ліквідатори, працівники територіального центру, громадськість міста та району.

Вшановуючи учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, присутні схилили голови перед пам’яттю загиблих героїв і віддали данину пошани всім ліквідаторам аварії, які жертвували своїм життям.

Завершився ритуал пам’яті молебенем за загиблими ліквідаторами і постраждалими від Чорнобильської катастрофи та покладанням квітів до пам’ятника «Дзвін скорботи», встановленого в честь героям - вогнеборцям на спомин про цю трагедію.

 

Просмотров: 266 | Добавил: ТерЦентр | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0