Главная » 2016 » Март » 9 » Відкриття клубу "Фітнес для людей у віці"
17:40
Відкриття клубу "Фітнес для людей у віці"

 

          У переддень Міжнародного жіночого дня у Хотинському територіальному центрі соціального обслуговування відбулося відкриття нового клубу за інтересами «Фітнес для людей у віці».

          Його презентувала завідувач відділення соціально – медичних послуг Наталія Лопатнюк.

 

          «Існує помилкова думка, що фізичні навантаження є сильним стресом для літніх людей і можуть бути небезпечні. Однак давайте розберемося, чи так це насправді» - зазначила вона у своєму виступі.

          Далі співрозмову з учасниками клубу вела сестра медична з ЛФК Аліна Жарка. Вона розповіла про вплив фізичних навантажень на організм людей похилого віку.

          «Регулярні помірні фізичні навантаження позитивно впливають на організм людини похилого віку. Вони змушують активніше працювати всі органи і системи, зміцнюють м'язи та кістки, а так само зберігають рухливість суглобів. Коли людина веде малорухливий спосіб життя, в кров'яному руслі циркулює тільки 60-70% об'єму крові, а інша знаходиться в кров'яних депо. Тільки під дією фізичних навантажень, майже вся кров викидається в кров'яне русло, що призводить до поліпшення харчування тканин і активізації обмінних процесів.

          Результати численних досліджень підтверджують, що фізичні навантаження у літньому віці дозволяють зберегти здоров'я і продовжують життя.

          Багато хто помилково вважає, що літні люди отримують достатнє фізичне навантаження виконуючи роботи по веденню домашнього господарства. Однак це досить поширена помилка. Така робота не призводить до активного підвищення енерговитрат і відповідної активізації обмінних процесів. Більш того, як правило, це монотонна одноманітна діяльність, яка призводить до перевтоми окремих м'язових груп, і тільки сприяє погіршенню рухливості суглобів і розвитку дегенеративних процесів.

          Займатися фізичними вправами можна в будь-якому віці і для збереження здоров'я, зовсім не обов'язково встановлювати рекорди.

Щоб отримати користь від занять, потрібно не забувати про виконання наступних правил:

  • починайте кожне заняття з розминки, щоб розігріти м'язи і підготувати суглоби до майбутньої роботи;
  • закінчуйте заняття вправами на розтягування і рівновагу;
  • силові вправи і вправи на розтягування і гнучкість виконуйте в помірному темпі без різких прискорень;
  • уникайте максимальних силових зусиль і вправ з максимальною амплітудою.

          Якщо все робити правильно, то після закінчення заняття ви повинні відчути приємне відчуття легкої втоми і поліпшення настрою. А регулярні фізичні навантаження допоможуть вам зберегти здоров'я, працездатність і життєрадісність на довгі роки» - завершила А. Жарка.

Усім слухачам було продемонстровано комплекс вправ на тренажерах.

Просмотров: 432 | Добавил: ТерЦентр | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0