Главная » 2017 » Июль » 10

Клішківці... Найбільше село Чернівецької області, яке красується на найдревніших землях Північної частини Бессарабії та Буковини, на Північному Сході Хотинської височини.

Серед відомих клішківчан - учителі, лікарі, комбайнери, доярки, інженери, журналісти, художники, поети, композитори, заслужені працівники культури, медицини, освіти ... і відомий на весь світ космонавт, Герой України Леонід Каденюк.

Серед плеяди талановитих - ДІОРДІЙЧУ́К Іван Вікторович - художник декоративного скла і графіки, який створює набори для пиття, фужери, келихи, вази для квітів та фруктів, учасник обласних, всеукраїнських та персональних виставок у Чернівцях. В його творчості також чудові акварельні пейзажі та графіка. Його колекція нараховує 80 робіт акварелі і 60 робіт графіки. Іван Вікторович закоханий в мистецтво. Життєву і творчу енергію йому надає його сім’я. Дружина Паша Федорівна надихає його на творчі злети.
9 лютого 2016 р. на каналі ТРК "Україна" транслювали програму про Івана Вікторовича в передачі "Доброго ранку, Україна!", де була представлена колекція всіх його виробів і картин.
На свято Івана Купала відділенням денного перебування Хотинського територіального центру було проведено творчу зустріч, де Діордійчук І.В. розповідав про свій життєвий шлях, здобутки і перемоги.

Прозвучали слова вдячності від директора художньої школи с. Клішківці С.П, Бобика - доброго друга і давнього колеги за багаторічну творчу співпрацю. Багато теплих і приємних слів прозвучало від сусідки - вчительки - пенсіонера Танащук НІни Іларіонівни про його творчий і господарський запал.

Всі присутні мали можливість споглядати й милуватися витворами справжнього майстра, митця, надзвичайно талановитої людини.

... Читать дальше »

Просмотров: 372 | Добавил: ТерЦентр | Дата: 10.07.2017